tirsdag 13. mars 2012

Pão de Queijo

Den deilige søndagen ble ikke bare benyttet til å nyte været og drive hjemlig oppgradering. Utpå ettermiddagen var jeg invitert til matlagingsaften hjemme hos min venninne Georgia!
Først på vår tre-retters meny sto den brasilianske spesialiteten Pão de queijo - osteboller!
I 2010 bakte jeg slike (her) hjemme, men den gang var det av ferdigpose... Slikt driver ikke ekte brasilianere med. Nå skal dere få se hvordan det skal gjøres:

Du trenger:
  • 400g tapioca-stivelse. Finnes i asiatiske matbutikker.
  • 300g revet ost. Jeg bruker en blanding av cheddar, parmesan og jarlsberg.
  • 2 egg
  • salt (ca en spiseskje)
  • 120ml olje
  • 240ml melk

·    

Kok opp melk, olje og salt.


Hell det over tapiocaen.

Rør godt, til blandingen har kjølnet, før du har i osten.


Ha i eggene og bland godt.


Lille Adriana venter spent på det beste hun vet!


Rull små kuler som du enten setter i en smurt form eller på bakepapir på et stekebrett. Stekes midt i ovnen på 180 grader, i ca 35-40 minutter, eller til de er gyldne.


Fyll en kurv og spis alt du orker av deilige, varme osteboller!


Super-nam!


4 kommentarer:

Marcela sa...

Jeg fant bloggen din gjennom Emmas Vintage og det var en overaskelse å lese dette innlegget om pão de queijo! Jeg er brasiliansk og pão de queijo kommer fra min delstad i Brasil! Det var spennende å lese om det i bloggen din. :)

Elisabeth sa...

Oooo, uma mineira de verdade? :D Que legal! AMO muito pão de queijo, e estou adorando que agora sei fazer! Alias, gosto muito de comida mineira em geral, hehehe! Acho que já fui mineira numa vida anterior. Nessa vida só cheguei a ser semi-capixaba.
Que maneiro que vc gostou do meu blog - bem vinda!

Anonym sa...

Hei :-)
Me hadde ein brasiliansk utvekslingsstudent hos oss for to år sidan. Det gjorde at eg hadde lyst å overraska han med ostebollar. Eg fann denne oppskrifta, og eg har jammen brukt den mange gongar etterpå!!

Tusen takk for at du ikkje har teke den bort!

Mvh. Mariann :-)

Marcelo Lima sa...

Oi, Elisabeth!
Acho que cheguei tarde no seu blog, mas moro na Noruega há 4 anos e meio e a última vez que tive pão de queijo foi quando me trouxeram Forno de Minas congelado! Há bastante tempo atrás!
PRECISO comer um bom pão de queijo!
Vi que vc mora em Oslo, tens algum lugar onde posso achá-los feitos? Se não, onde compro o povilho e a mandioca/aipim/kassava?

Obrigado pela receita!

Abçs,

Marcelo