lørdag 10. desember 2011

It's beginning to look a lot like Christmas...

På tirsdag lavet snøen ned over Oslo og gjorde det hakket mer legitimt å juledekorere hjemme.

 Vi dropper juletre i år, så tøypepperkakene fikk plass på veggen i stedet.


Når tøyversjonen har kommet ut av eska er det på tide med the real deal også. Ferdig deig i boks fra butikken er for amatører (fjorårets fadese friskt i minne) - jeg angriper oppgaven med å lage deig fra bunnen av, bevæpnet med oppskriften fra Trines Matblogg


 Krydder med duft av jul. Kanel, ingefær og nellik.


Smør - latterlig eksklusiv vare...

Sukker og sirup får et lett oppkok før krydderblandingen røres inn. Og Trine hadde rett - duften som brer seg i kjøkkenet er ubetalelig god!


Natron blandes i kjelen før hele greia helles over det kalde smøret i bakebollen. Røre, røre, røre til smøret har smeltet.


 To egg vispes sammen...


 ...og blandes i deigen. 


 Melet røres inn, litt etter litt.


 Passe fast og smidig deig.


Så fikk den stå i kjøleskapet over natta. Prøvesmakt og absolutt godkjent!


0 kommentarer: