mandag 18. juni 2012

DIY: Sofa!

I mars satte Andreas og jeg endelig en gammel plan ut i livet - vi lagde oss en sofa av Europaller!
Andreas fikk tak i seks stykker, akkurat passe slitte paller via en kompis som jobber på et lager. Vaktmesteren i borettslaget vårt var superhjelpsom, og stilte opp med høyttrykksspyler en grytidlig morgen. Pallene ble rene, og vi lot de tørke i sola på balkongen før de fikk en kjapp runde med pussepapir der de var mest flisete.

Pallene er 80cm brede og passer perfekt til de smaleste madrassene de selger på Ikea. For 500kr fikk vi to stykker, hvorav den ene måtte kuttes bittelitt i lengden for å passe. 


Med en drøss puter og en skinnfell ble sofaen lun og koselig. Putetrekk fra loppis, bruktsalg, Ellos og noen selvproduserte.

I likhet med på kjøkkenet går jeg for kombinasjonen av fine pasteller og kraftige 70-tallsfarger også i stua. Hvite bomullslaken duger som sofatrekk og er jo derfor veldig enkle å ta av og vaske ved behov. Hyllene under passer utmerket som oppbevaring av bøker, album, laptoper, etc.


Jeg er veldig glad i filleryer i lyse pastellfarger. Hjemmekoselig og praktisk. Og veldig billig på bruktsalg!


De fine Frydenlund-kassene fikk vi av broren til Andreas. De hadde vært brukt i vindusdekorasjon på Jernia-butikken han driver. I den nederste skjuler vi modem og trådløs sender. Endelig ute av syne!


 På toppen blader og magasiner.


Dette bildet av et yndig kronprinspar var egentlig tiltenkt den kongelige veggen på Østre Enger, men fikk bli i byen siden det skled svært naturlig inn i interiøret. :)


Litt royal stemning midt i all gjenbruken gir god balanse, spør du meg.


4 kommentarer:

Allis i eventyrland sa...

Love it! :D Så fint du har det, Elisabeth! :)

Ida sa...

Nydelig! Gleder meg til å komme bort, låne sofakroken og bli servert litt Judas-kaffe ;)

Anonym sa...

Så ufattelig fint,Elisabeth!! Æ e imponert! :)
Klem,Pia

aliciasivert.se sa...

Det här är bland det finaste jag sett! Så vansinnigt snyggt med rått och stelt möter mjukt och brokigt färggrannt. Prima kuddsamling har ni också. Och bästa Pippitalvan. Och tidningsstället! Åh, får börja samla lastpallar.