torsdag 17. mars 2011

Dagen før dagen

I morgen skal nok et vel blåst år av mitt liv feires og det krever selvsagt kake. Forkle og oppsatt hår er fint på kjøkkenet. 


Ekte meierismør er en meget viktig ingrediens for vellykket resultat.


 Jeg dobler oppskriften og bruker fire egg.


Vispes lett sammen.


Masse deilig, mørk sjokolade....


Jeg bruker den største formen, for det skal jo bli nok til alle.


Nigella Lawson har lært meg å alltid kvalitetssikre varene, med slikkepotten rett i munnen. Så klart.


Jeg gleder meg over å bli 34 år, kan dere se det? :)


Her er oppskriften i sin helhet:


Jorunns vidunderlige sjokoladekake
(Enkel porsjon passer best til liten, rund form. Dobbelt porsjon for stor, rund form ca 26 cm)


3 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3-4 ss bakekakao
150 g smeltet, avkjølt smør
2  vispede egg
1, 5 dl varmt vann
1 Dronningsjokolade i biter (valgfritt)
Melis 
  • Bland alt det tørre
  • Tilsett smør, lett vispet egg og vann
  • Evt.rør inn Dronningsjokolade i små biter
  • Stek på 175 grader i ca 45 minutter (sjekk mot slutten av steketiden, den er best når den er litt myk i midten)
  • Dryss lett over med melis innen servering
Mer sjokoladekake til folket!



1 kommentarer:

Merete sa...

Den beste kaka!!! :)
Grattis med dagen, kjære kusine, håpe den blir strålanes med Jorunn si kaka! Regne med ho ville sette pris på at den får større utbredelse, der ho e i den burmesiske jungelen...
Suss og kleM!