Helt siden tidlig i høst har jeg jevnlig laget det som etterhvert har befestet seg som et av husholdningens favorittpålegg. Det har også vist seg å oppnå stor popularitet blant gjester, så her kommer en aldri så liten introduksjon: Tunfiskpaté!
Tunfisk, eple, majones, crème fraiche, olivenolje og godt krydder.
Denne gangen bruker jeg en en boks tunfisk i vann og en i olje - all væske tømmer jeg ut først.
Finhakk rødløken.
Og ca et kvart eple. Jeg liker best å bruke grønne epler, men i dag ble det det eneste røde jeg hadde.
Ha tunfisken i bollen sammen med løk og eple og klæsj oppi passe mengde majones. Og en god spiseskje crème fraiche og litt god olivenolje.
Verdens beste oregano hentet jeg hjem fra Hellas. Ei god klype gir nydelig smak.
Fersk bladpersille er alltid best.
Smak til med salt og pepper.
Rør godt sammen!
Min paté får godgjøre seg over natta i en tett boks i kjøleskapet. Da trekker de gode smakene fra løk, eple og krydder godt inn. Gleder meg til frokosten!
1 kommentarer:
Hadde du ikke vært flink med så mange andre ting også, så hadde jeg lenka deg til kjøkkenbenken og aldri sluppet deg fri!
Legg inn en kommentar