onsdag 29. juni 2011

Dinner and a movie

Mandag var vi bare to igjen på landet. Geir på Vestre og jeg på Østre, så vi slo oss sammen for å lage god middag etter endt arbeidsdag i fjøs og hage. Vi slo like godt til med treretters. Jeg stod for forretten, som jeg fant oppskrift til på den superfine bloggen Ekstremt Bra Utrolig Fint : Auberginbruschetta!


Jeg skar auberginen i skiver og la de på kjøkkenpapir. Så strødde jeg salt på og lot de ligge til så mye vann som mulig hadde piplet ut. Tørket av, snudde og gjentok på andre siden. Jo mer vann som kommer ut, jo mer kremete og gode blir auberginen.


Så la jeg skivene på et bakepapirkledt stekebrett og penslet på en blanding av olivenolje, sesamfrø og finhakket chili på begge sidene. Grillet de så i stekeovnen i ca fem minutter på hver side.


 Geir dekket fint bord.


Han sto også for hovedretten, som var en deilig salat med masse godt i. Ørret, egg, avokado, sukkererter, tomat... Nam!


De ferdig grillede auberginskivene servertes på ristet brød med litt salt, pepper, olivenolje og fersk basilikum. Jeg forventet at det skulle smake godt, men ble overrasket over hvor UTROLIG godt det var. Fest i munnen!


Til dessert skulle denne litt rare bananen til pers. Jeg vet ikke hva den kalles på norsk eller andre språk, men jeg kjenner den fra Brasil som "banana da terra" - jordbanan. Den kan ikke spises rå, da får man skikkelig vondt i magen. Ikke smaker den godt rå heller. Den kan kokes eller stekes, noe jeg vet høres veldig fremmed ut om man ikke er vant til det. Men følg med!


Til denne desserten valgte jeg steking, så jeg skar den opp i fine skiver.


 Mmmm...smør!


Stekes til de er gyldne og fine, så drysser man på litt sukker og kanel.

Serveres varme til iskrem - garantert suksess! En annen versjon av denne bananen brukes til middagsmat, men det kommer jeg tilbake til.


Gode og mette inntok vi sofaen, klare for å snurre film på projektoren Geir hadde rigget i stand. Hva bedre enn å avslutte en sommermandag med Breakfast at Tiffany's?


Jeg har ikke sett den på årevis, og for et par uker siden leste jeg boken. Slutten var veldig annerledes i filmen, men absolutt mer velegnet som filmversjon enn den i boka... 
Alle mandager skulle vært som denne!


1 kommentarer:

Beatrix sa...

den där banangrejen måste jag prova snart. ser fasligt smarrigt ut! :)