mandag 9. august 2010

Ikon: Sophia Loren


Sophia Loren ble født som Sofia Villani Scicolone den 20.september 1934, i Roma. Hennes far nektet å gifte seg med hennes mor, til tross for at de fire år senere fikk en datter til, Sophias søster Maria. For å klare seg bodde de hos hennes mormor.

Der åpnet de en pub i stuen, hvor de solgte hjemmelaget kirsebærbrennevin. Moren spilte piano, Maria sang og Sophia serverte og vasket opp. Stedet ble veldig populært blandt de amerikanske soldatene som var stasjonert i nærheten.

Da Sophia var 14 kom hun til finalen i en skjønnhetskonkurranse i Napoli. Senere tok hun skuespillertimer og fikk en statistrolle i filmen "Quo Vadis" i 1951. Dette ble starten på hennes filmkarriere.I april 1957 ble Jayne Mansfield invitert til et middagsselskap til ære for Sophia på restauranten Romanoff's i Beverly Hills. Mansfield var kjent for sine stor bryster og bar en svært utringet kjole til bords. Da hun poserte og lente seg fremover kom den ene brystvorten til syne og Sophia kaster et megetsigende blikk på sin bordmakkers atributter. Bildene gikk verden rundt!


Sophia er kjent for sitt skarpe vidd og innsikt. Et av hennes mest siterte utsagn er hennes omtale av sine frodige former: "Everything you see, I owe to spaghetti." 
I 2009 avkreftet hun likevel å noen gang ha ytret dette i en episode av CBS News Sunday Morning.

Sophia har høstet en rekke priser for sitt skuespill og i 1991 fikk hun Academy Honorary Award for sitt bidrag til verdens filmhistorie. Hun er, tross sine 75 år, fremdeles aktiv som skuespiller.


Photobucket

0 kommentarer: