mandag 25. oktober 2010

Will Barnet

Da jeg tidligere i år opprettet denne bloggen var jeg veldig opptatt av hvordan den skulle fremstå visuelt. Jeg føler enda at den er under utvikling og jeg lærer stadig nye ting om selve bloggverktøyet til blogspot. 
Det vanskeligste var å bestemme seg for en tittel og en header. Det er jo det som skal være bloggens førsteinntrykk til leserne. Bildet jeg bruker som header er jeg veldig glad i, og jeg tenkte jeg skulle fortelle litt mer om dets bakgrunn.


Slik ser altså bildet ut; velkjent for de som har klikket seg inn på denne bloggen!
Jeg kom først over det via allposters.com, som selger plakater og kunst. Jeg falt øyeblikkelig for stilen. Fargene, linjene, katten... 
Tittelen er Seventh Season og er fra 1975. Det tilhører en serie av mange serigrafiske trykk som kunstneren kalte Silent Seasons.

Kunstneren bak verket er Will Barnet (f. 1911), fra Massachusetts, USA. Her et selvportrett fra 1981.
Hans kunst er presentert i så godt som alle store offentlige samlinger i USA, blant annet i The National Gallery of Art, Metropolitan Museum of Art, Whitney Museum of American Art, Museum of Modern Art i New York, Museum of Fine Arts iBoston, Philadelphia Museum of Art, og San Francisco Museum of Modern Art. 

Et av de andre bildene i Silent Seasons-serien: Spring.

 The Three Brothers, 1964
White Staircase, 1974
Woman Reading, 1970


Woman with a White Cat, 1971
Til slutt, en av mine favoritter:


Blue Bicycle, 1979

1 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle tro det var deg han hadde hatt som muse! :)