mandag 14. juni 2010

Vestre Enger, Østre Enger, bruktkupp og regn!

Nok en uforlignelig helg er levd ut på landstedet i Hedmark. Denne gangen ble ikke Andreas med, så jeg dro avgårde med godseierne Asbjørn og Geir - og selvsagt kattene i bagasjen.
Været var vått og kjølig, men innekos er uansett superdeilig. Asbjørn og jeg rigget til i glassverandaen ved mørkets frembrudd, med levende lys, lysende lanterner og rødvin i glasset. 

Lørdag morgen kom Asbjørns søster Ida og hennes forlovede Øyvind til gards. Vi planta Ida i stolen med mac'en og skolebøkene, her skulle det leses til dagens eksamen i pedagogikk! Kryss fingrene for Ida!!
Øyvind, Asbjørn og jeg tok oss en rundtur på diverse lokale bruktmarkeder - funn skal fotodokumenteres ved første anledning.

Klokken 15 hadde vi avtale med Marit, damen vi har kjøpt gård av. Hun skal holde garasjesalg neste helg, med ting hun skal kvitte seg med fra huset hun nå skal flytte ut av. Jeg var selvsagt meget fornøyd med å få en privat VIP-runde blant skattene før andre får slippe til!Solseng fra 60-tallet, supersøt lampeskjerm, grytkluter, noen skåler og fat og en bunke med sengetøy.


Litt dårlig bilde, men her er sjenken og skapet som følger med i spisestuemøblementet vi skal ha på gården. Marits foreldre, som bodde på gården til i 2002, fikk dette settet i bryllupsgave fra farens foreldre da de giftet seg i 1937. Da syns vi det skal få være i huset fremdeles, til glede for nye generasjoner!Da jeg og Asbjørn hadde vært i  en stund på låven og fråtset i skatter kom de andre tre bort med overraskelse: Kaffe og smurte lefser på sølvfat!

Et deilig avbrekk for en veldig flittig student.


 Vi benket oss rundt respateksbordet som akkurat hadde blitt  mitt! 


Endelig et eget respateksbord! Det skal få gromplassen på kjøkkenet i ny leilighet på Etterstad snart.
Resterende kupp presenteres ved en senere anledning!


Denne reklameplakaten for deodorant er fra 60-tallet. Den hadde jeg sååå lyst på, men greide heldigvis å begrense meg. Da totalen av mine kjøp la seg på 2500kr var det stopp!


Visst er hun vakker! Lurer på hvem hun er, jeg syns hun ser italiensk ut, jeg.


Tilbake i stuen på Vestre har minstekatten funnet favorittplassen under den kongelige bildeveggen.


Jeg fikk kjøre jordfreser for første gang og harva opp et område ved kjøkkenhagen for såing. Gøy!


På låven fikk jeg bruke høyttrykkspyler sammen med Asbjørn - også det for første gang. En innovativ og lærerik helg, med andre ord.


Mye dritt som skal ut! Den gamle stallen skal bli til et nytt og spennende rom til årets sommerfestival om tre uker.


Da vi tok av det innerste av de doble vinduene avdekket vi en liten dyretragedie...
Fem små fugleskjeletter. Antakeligvis har de blitt fanget mellom glassene og dødd der.


Jeg ble veldig fascinert og syns makrofunksjonen på kameraet mitt gjorde en god jobb.


Makabert, men slik er naturen.


For å avslutte innlegget på en litt triveligere måte kommer her et bilde av Storepusen, som etter en hel helg med pøsregn fant ut at det var digg å drikke vann rett fra takrenna. Søting!


Søndag ettermiddag kom endelig sola. Vi bestemte oss for å sove en natt til på gården og kjøre inn til Oslo grytidlig mandag. Trøtt dag på jobben i dag, men det var absolutt verdt det!


Ha en super uke!

3 kommentarer:

Kamilla sa...

Gu så flott det e der ute, å pusiene storkoser seg ;-) Kan vel ikke bli bedre ;-)

Maris sa...

Synes det var litt trist med de fuglene, men veldokumentert! Høres ut som en makeløs helg! Og det er vel ikke første gangen du harver opp upløyd jord, hø hø hø.

Ida sa...

Stakkars fuglene! Takk for en fin helg på Vestre Enger. Gleder meg til neste gang!