mandag 28. februar 2011

Bestemors gyngestol

Det kommer meg for øre at mine mest trofaste lesere har følt seg lettere forsømt de siste dagene - det beklager jeg på det sterkeste! Den siste turen min hjem til nord var ikke i anledning barnehagens kaneval, det var bare bonus. Siden sist jeg var hjemme har bestemoren min fått fast plass på sykehjem, og jeg reiste hjem for å hjelpe til med å rydde ut av leiligheten hennes.


I nesten 24 år har bestemor bodd i sokkelleiligheten i mine foreldres hus, så hun har vært en like naturlig del av mitt dagligliv hjemme som hele resten av min familie. Det var derfor både rart og veldig vemodig å komme hjem og se at gyngestolen der hun alltid pleide å sitte nå sto tom. Å ikke skulle løpe rundt hushjørnet og inn på besøk, for å slå av en prat og finne litt sjokolade i skapet...

Men det viktigste er at bestemor har det godt, og i en alder av 92 år var det tryggest for henne å få være på sykehjem, og det forstår hun heldigvis også godt selv.

Bestemor har fått rom i tredje etasje på hjemmet, og kan nyte fin utsikt mot hav og mektige fjell.


Pappa og tante fikk flyttet bestemors møbler til rommet hennes på hjemmet for et par uker siden, så nå føles det nesten som å komme hjem til henne som før. Kurven med strikketøy var også kommet med. 


Og det er godt å se henne tilbake i stolen sin, som sto så forlatt der hjemme. 


Mens bestemor tok seg en middagshvil på sofaen satt jeg i gyngestolen og strikket litt.


Siden bestemor ble dårlig i hendene for noen år siden har hun bare greid å strikke rette lapper av restegarn. Jeg gir mitt bidrag til det hun planlegger skal bli et teppe til gyngestolen.


0 kommentarer: