torsdag 22. juli 2010

Kjøkkenpalett og sitrusduft

Denne uken har vi vært greit effektive i leiligheten. Mandagen ble brukt opp på Ikea, da ble både kjøkken og seng bestilt. Leveringsdato 29.juli, så da må alt være klart!
Tirsdag grunnet vi alle vegger som skulle sparkles og startet på demonteringen av det gamle kjøkkenet. I går fikk Andreas hjelp av to kjekke kompiser og faren sin til å lempe ut all søpla - gulvbelegg og annet skrot. Han plages med ryggen for tida og kan ikke løfte så mye selv, så det var kjærkomment.
Morten var innom og helsparkla veggen i stua og alle sår i veggen på soverommet ble tetta med husfix.


Sånn ser kjøkkenet ut uten overskap.


Heftig palett avsløres. Tre nyanser blått og en kraftig gul innimellom.
Vi skulle gjerne tatt i og revet av den uskjønne strien, men tidspresset sier stopp. Vi kjører på med en farge til på toppen av alt det blå i stedet.


Stua før alt skrotet ble båret ut og kjørt vekk.


Da skrotet som var stabla på gjesterommet var vekk var det tid for ny runde med skraping av gulv. Her var det jo ikke noe ullpapp eller "tjære"; bare pels og masse lim. Første forsøk inkluderte vann og limtvätt. Ikke spesielt effektivt.


En kjapp tur innom Google fortalte meg at dette er the shit. Hadde en boks stående, som jeg hadde prøvd på de andre gulvene uten hell.


Visst funka det! Sprayet på og lot det virke et par minutter, så var det bare å skrape!


All pels og mesteparten av limet løsnet etter et par runder. Fremdeles en hel del lim igjen, men det tar sikkert pussemaskina.


Vi lånte en fantastisk industristøvsuger på jobben og fikk tatt alt støv. I dag skal Morten helsparkle soverommet og ta ny runde på stua. Maling av takene står også på agendaen. 
Det går fremover!!


Photobucket

2 kommentarer:

Hulda sa...

Dere er kjempeflinke! Dette kommer til å bli supert når dere er ferdige. :)

Elisabeth sa...

Ja, satser på det! Holder veldig fokus på akkurat det og gleder meg noe helt utrolig til vi er ferdige og jeg kan begynne å innrede! :)