tirsdag 30. november 2010

Adventspynting

Hjemme hos oss henger det to adventsstjerner. De er veldig forskjellige, men har begge en historie.

Denne har vært min trofaste adventstjerne i åtte år og har fulgt meg gjennom sju (!) bopæler. Jeg kjøpte den i 2002, da jeg med interrailbillett havnet i byen Asilah på Marokkos vestkyst. Med sin skinnende gule farge passer den perfekt på kjøkkenet nå.


Stjerna som lyser lunt i stua fant jeg på en bruktbutikk i Kolbotn for ikke lenge siden. En akkurat slik fikk jeg av min farmor da jeg var liten og jeg var så glad og stolt over å ha egen adventsstjerne i vinduet på rommet mitt! Jeg vet ikke hvor den havnet da jeg senere flyttet hjemmefra, men det føles helt riktig at jeg  har en  maken nå. 


En snartur på Ikea i dag resulterte i en liten håndfull svibler. 


Jeg gleder meg skikkelig til de springer ut. Garantert julestemning med duften av svibel i huset!


Så ble symaskinen hentet frem og julegaveproduksjonen kunne gjenopptas. 


Jeg er veldig sugen på juletre, men når er det "lov" å ta det inn?
Hjemme er det helt utelukket å ta det inn før lille julaften, en tradisjon jeg for så vidt støtter. Men man kan vel ha litt andre regler for sitt eget hjem, enn så lenge? Jeg reiser nordover for julefeiring med familien min den 20.desember, så om jeg skal få nyte gleden av mitt eget juletre blir jeg jo nødt til å ta det inn før.
Jeg får tenke litt på det!


2 kommentarer:

Anonym sa...

åh, advent e så kos! <3
Ka med å ta inn et lite juletre, f.eks. stort nok tel å ha i ei litt stor blomsterpotta innendørs? Du kan sette den på gulvet hvis den e så stor, evt. på et skatoll el.l. hvis det e mindre. Så e d bare å pynte i vei, og det tradisjonsrike, store familiejuletreet får være i fred :) Koselig granbarlukt og -syn får du likevel!
*klem*

Maris sa...

For noen dritfine stjerner! Å, æ savna dæ!