tirsdag 2. november 2010

Figgjos Annemarie

Denne muggen fikk jeg av mamma med nordfra sist jeg var hjemme. Jeg har en beskjeden samling av dette serviset og er stadig på jakt etter mer. Da jeg var veldig liten hadde mamma et frokostsett med dette mønstret, altså et rektangulært fat med en slags avdelt plass til kaffekoppen. Så disse fargerike blomstene er et tydelig barndomsminne. 

Det er altså et Figgjo-servise fra 70-tallet. At mønstret heter "Annemarie" ser en jo tydelig her. Selv iherdig googling ga meg ikke så mye mer informasjon om datering og designer.

Fra før har jeg fire middagstallerkener som jeg fant på Fretex i Harstad i fjor, for en tier stykket.  Det er ikke så ofte jeg finner deler av dette serviset, og når jeg finner det er delene som regel veldig dyre.


For eksempler som her, på en bruktbutikk litt utenfor Oslo jeg besøkte forrige uke. Greit at disse tre delene ser veldig fine og ubrukte ut, men 450kr får de ikke av meg! Da venter jeg heller og samler det sakte men nokså sikkert fra bruktsalg på bygdene, og til en pris som vil gi meg den gode kupp-følelsen.


Som for eksempel med dette serviset, Figgjo med dekor "August". I sommer kjøpte jeg en hel eske med over tretti deler til mamma, alle fine og intakte -  for 250kr på et garasjesalg i Hedmark. Klassisk kupp-følelse!


2 kommentarer:

Unknown sa...

Likedan servise som bestemor & bestefar hadde på Evenskjer!

Anonym sa...

Hei,
Det er Kirsten Selmer som har tegnet dekoren på Annemarie-serviset, som ble produsert mellom 1971 og 1977. Selve serviset heter Nordkapp og er designet av Jørg Løve Nielsen på 60-tallet for Figgjo.
Hilsen Tron