Så fant jeg frem oppskrifta jeg så lenge har villet prøve meg på: italienske biscotti! Jeg sjokkerer vel ingen ved å avsløre at den er printet fra Trines Mektige Matblogg - som så mye annet.
Mandler er essensielt!
Tre eggeplommer røres til krem med 250g sukker og 3 ss vaniljesukker. I en annen bolle piskes eggehvitene stive, med en klype salt - som her.
Eggehvitene røres inn i den gule kremen litt etter litt, så tilsettes sitronskall og de grovhakkede mandlene, som har blitt forsiktig ristet i en stekepanne.
Bland godt!
Sikt 400g hvetemel og halvannen teskje bakepulver i røra og bland til du har en fast deig. Del i tre og rull pølser på lengde med stekebrettet. Stek på 175 grader.
Etter 30-35 minutter tas de ut og kuttes skrått på en fjøl. Dette må gjøres med en gang, før de blir harde. Avkjøl på rist.
Mmm...megagode!
På et norgesglass blir de en fin presang.
De jeg skal ha selv får ligge i denne fine, italienske kakeboksen jeg fikk for en femmer på Frivillighetssentralen på Kirkenær for et par uker siden.
Perfetto!
1 kommentarer:
=) Skal se om d ikke blir å låne litt oppskrift og sånt her :D
Legg inn en kommentar