onsdag 8. september 2010

Finn & Fiffi

Er det noen som kjenner disse folka her?:


De er hovedpersonene i tegneserien som i Norge og Sverige het Finn & Fiffi. Serien er belgisk og ble tegnet av Willy Vandersteen. Det første bladet kom i 1945 og utgis enda i Belgia og Frankrike. Originalt heter de Suske en Wiske, på engelsk heter de Spike and Suzy.


På  lørdag fant jeg et pent ekemplar av Finn & Fiffi på et av loppemarkedene og minnene strømmet på!
Mamma abonnerte på disse bladene til broren min og meg på 80-tallet, da vi var små. De kom ikke så ofte i posten og det var fest hver gang; vi elsket historiene om Finn, Fiffi, tante Klara, Lamholt, Ferom og professor Max!
Jeg vet ikke hvordan mamma kom over dette abonnementet, for det var ingen av vennene mine eller i klassen som hadde de. Jeg husker godt hvor populære bladene var når jeg hadde de med på skolen.
Jeg vet ikke helt når det var, men på et tidspunkt var det slutt. Småsøstrene våre overtok bladene etterhvert og dessverre ble de ikke tatt så godt vare på.


Nå skal jeg være på utkikk etter flere når jeg er på bruktjakt!


Her kan du lese mer!


Photobucket

4 kommentarer:

Kamilla sa...

Frekkhetens nådegave!!! De va lørvete når vi overtok de!! Men det var noe av det morsomste å lese :-) Tror jeg må hjem å lete på loftet :-)

Elisabeth sa...

Haha, jeg tenkte nok at du ville tolke det som beskyldning mot dere! Det var ikke det jeg mente, da. Bladene ble røft behandlet hele veien. Men noen av de henger jo fremdeles i hop, gjør de ikke? ;)

Kamilla sa...

Hehe.. joda, men med tanke på hvor mye vi leste de så er det kanskje ikke så rart at de er noe slitt ;-)Jeg tar iallefall på med skylden for at det står Kamilla, Lars og Odd inni permen på de fleste... hehehe ;-)Men vet du hva, Robin samlet også på disse så jeg skal få han til å finne disse frem, kanskje vi får en hel samling:-)

Anonym sa...

Heisann
Det kom 61 historier fra disse på norsk. De begynte i 1983 til 1986 så sluttet de med de. I Nederland er det kommet ut vel 240 forskjellige og gies ut fremdeles. De finnes også på engelsk, svensk og dansk. Andre språk også. Jeg skulle ønske de begynte med de igjen. Lykke til i jakten på flere

Mvh Martin