fredag 3. desember 2010

Fru Skaugs koffert



Jeg har tidligere nevnt bruktmarkedet på Frogner, hvor jeg har funnet så mang en skatt. Det var et marked utenom det vanlige, som jeg var så heldig å få besøke begge gangene det ble arrangert.
Markedet ble altså holdt på beste Frogner, i en diger leilighet i Skovveien. Her hadde det bodd en gammel dame, som gjennom sitt liv hadde tatt shopoholikerbegrepet til imponerende høyder. Mengden med eiendeler hun etterlot seg var så omfattende at familien fant det best å åpne for salg! Både høsten 2009 og våren 2010 holdt de åpent, og jeg gikk storfornøyd hjem derfra ved hvert besøk!


 Fornøyd og glad, med nye gardiner under armen.


Mens jeg forserer en spennende kleshaug i bakgrunnen smiler Carina til fotografen Andreas. Hun er oldebarn av den handleglade damen og venninne av Andreas.


Her tar hun seg en hvil mellom slagene. Masse folk strømmet på!


 Den store røde bollen på gulvet der kjøpte jeg!


 Andreas har sikra seg en fabelaktig utgave av Playboy fra 1969!


Wiinblad-platen jeg ikke tok meg råd til og senere angret på...


Maria fant kofferten som hørte til vesken hun hadde kjøpt året før!


Et av mine favorittfunn fra dette utrolige steder er denne kofferten. I perfekt stand, og med nøkkel til låsen intakt. Jeg bruker den ofte, både på turene til landstedet og på flyreiser i inn- og utland. Størrelsen er akkurat innafor de tillatte mål på håndbagasje.


Bagasjelappene som sto på da jeg kjøpte den har jeg beholdt på. Jeg har til og med laminert de, så de skal holde seg fine! 
Kanskje syns noen det er rart at jeg vil beholde bagasjelappene til damen som eide den før hun døde. Men jeg syns det gir kofferten et bevis på dens historie; en del av dens sjel fra et tidligere liv.
Og så minner det meg om en dame som jeg aldri kjente, men som ganske sikkert var noe helt for seg selv. Og som er opphavet til masse fine ting som jeg nå får stor glede og nytte av.


1 kommentarer:

Hulda sa...

Tusen takk for flott stjerneoppskrift! Den må jeg bare prøve meg på! :) Du har laget det ordentlig julefint! Ser at dere koser dere masse. :)