mandag 17. januar 2011

Leve Kongen!

I dag er det 20 år siden Kong Olav døde, og Kong Harald ble vår nye monark.
Jeg feirer med å hedre en annen konge...


Denne stolte karen sto rett utenfor kjøkkenvinduet da jeg sto opp i morges. Vi skvatt nok begge litt, da vi fikk øye på hverandre. Jeg løp etter kamera, og den unge oksen stakk andre veien. Jeg rakk akkurat å stille hvitbalansen og knipse idet han bykset over gjerdet. Det kryr av elg i området, og et tragisk antall dyr blir lemlestet og drept langs veiene.
Jeg syns folk burde ta seg sammen og være mer forsiktige!
Leve Kongen!


4 kommentarer:

Kamilla sa...

Nei sjå på den karn ;-) Vi hadde fire sånne i hagen i mårrest.. fasinerende å se på!

Wenger sa...

Jeg veit at det ikke er noen konkurranse, men som bonde med rosenkålåkre på alle kanter, er disse fantastiske og fasinerende skapningene daglig skue fra kjøkkenvinduet hos oss også. Vi har en gjeng på sju som koser seg med rester etter juletilbehøret. Rådyr har vi også, og her forleden telte jeg hele 18. Nydelige!
- også så små de blir sammen med elgen.
Kjempefint bilde du fikk til da, Elisabeth.
Jeg får klump i halsen hver gang jeg ser en elg, og blir aldri lei av å se på dem.
Kos deg videre med den fine utsikten.

Elisabeth sa...

Å, det høres fantastisk ut! Hvor i landet er det du har så mye fint besøk?
Mamma var oppe tidlig i dag og da lå samme karen og hvilte seg i snøen bak huset. Da jeg sto opp var bare gropen etter han igjen. :) Da jeg var yngre var jeg veldig redd for elgen, nå blir jeg bare veldig fascinert og nesten litt andektig når jeg får se de så nærme. Men greit med litt avstand, de kan jo være vrange i feil humør. Og man føler seg jo selv veldig liten ved deres side!

Wenger sa...

Phaha..ja, det er sant. Vi er ikke særlig mye større enn rådyrene i forhold vi heller. Da jeg var liten pleide klumpen i halsen å resultere i grin, men da som nå var det kun av fasinasjon :) (forskjellen er at nå klarer jeg å holde igjen tårene).
Vi bor i Fredrikstad(eller rettere sagt Manstad). Ikke langt fra Hankø(der, passende til temaet, hytta til Kong Olav er - Bloksberg). Sånn i sin helhet er det absolutt finest her på sommeren, men dyrelivet hever vinteren :)
Takk for koselig blogg, jeg ser opp til og beundrer de som rekker så mye, du er en av dem..